A Takács család első írásos feljegyzései az 1730-as évekre vezethetők vissza. Üknagyapánk, Takács Mihály kezdte a szőlőtelepítést, majd fia, Takács Péter folytatatta a szőlő- és bortermelést. Fiai - Takács Mihály, József és Ferenc - tőle örökölték a szakma szeretetét.
A mi pincészetünk Takács Mihály ágán folytatódott, aki Festetics Tasziló területszomszédja és jó barátja volt. Fia, Takács Lajos 2,5 hektáron szőlészkedett rizlingszilváni, rajnai rizling fajtákkal hagyományos bakhátas műveléssel.
Az 1959-70-es években a termelőszövetkezetek szervezésekor elvesztettük területeink nagy részét, melyeket édesapám, Takács Ferenc az 1990-es évek közepére kis részben visszavásárolt, és megkezdődött rajtuk a minőségi bortermelés.
Kordonos művelésmódról beszélünk chardonnay, zengő, nektár, irsai olivér, blauburger és kékfrankos fajtákkal. 1992-ben, miután végeztem a balatonfüredi Széchenyi Ferenc Szakközépiskola borász szakán, a hagyományt folytatva segíteni kezdtem édesapám munkáját.
1997 óta borainkat palackozzuk, és egyik célkitűzésem – mely szerint borainkat kizárólag palackban értékesítsük - a 2010-es évben vált valóra.
2012-ben még 0,5 hektár területet vásároltunk és kialakítottuk a mostani fajtákat. Pincészetünk immáron 7 fajta borral várja a látogatókat száraz, félszáraz félédes fehér- és vörösborokkal. Valamint rozéval.
Különleges borunk a Mazsolán érlelt tramini, ami édes desszertbor, és 2 éves ászokolás után kerül palackba, valamint a félédes muskotályos Nektár, ami illatával, finom savaival 2003 óta pincészetünk zászlós hajója.
Csendes, meghitt helyen kóstolhat minőségi borokat.
Látogasson el hozzánk!
Beszélgessünk egy jót!
Öblítse le az út porát NÁLUNK!