Takács Zsolt Pincészete új borcsaládjának első tagját Borókát tartja kezében, amely szárazsága ellenére egy könnyű, zamatos, muskotályos, száraz fehérbor. Nevét első szülött lányomról kapta, kinek bája, csintalan mosolya, jó kedve a borban köszön vissza. Pincészetünk Nektárját Hungaricummá nyilvánították a 2003-as Országos cserszegi borversenyen.
Zengő száraz fehér borunk középső lányom nevét viseli. Gondosan válogattuk a legérettebb fürtöket, hogy annak ízvilága és savtartalma egyensúlyban maradjon. A bor ötvözi a Balaton – felvidék fiatalos lendületét és Tokaj hegyalja tiszteletét. A borfejtés után hosszú ideig tokaji aszús hordóban érlelődött.320 palack készült belőle. Ajánlott fogyasztási hőmérséklet 16-18 fok. A palack nyitása után 5-10 percig szellőztessük. Kedves egészségükre!
A borcsalád legifjabb tagja Villő. Egy különlegesség rejlik e palackban, ami ötvözi a Balaton–felvidék fiatalos lendületét és Tokaj hegyalja tiszteletét. Chardonnay borunkat tokaji aszús hordóban érleltük, majd mikor a savak lekerekedtek és magába szívta egyedi vaníliás ízét, palackoztuk. A bor hasonít legkisebb lányunkra, Villőre, aki visszahúzódó egyénisége ellenére, előbb–utóbb a középpontba kerül. Az ember szeme egyből megakad a palackon. Kóstolja meg, nézzen a címkére és megérti…
Boróka után itt van Zselyke is! Pincészetünk új félszáraz
fehérbora középső lányom nevét viseli. Gondosan válogattuk a legérettebb fürtöket,hogy annak ízvilága és savtartalma egyensúlyban maradjon. Zengő bor csodája adja vissza Zselyke lányom pajkosságát, dacosságát és érzékeny lelkivilágát.
A reduktív technológiával készült bor gyümölcsös, intenzív illatú.
A bor összes cukortartalma 7,3 g/l.
Takács Zsolt Pincészete új borcsaládjának első tagját Borókát tartja kezében, amely szárazsága ellenére egy könnyű, zamatos, muskotályos, száraz fehérbor. Nevét első szülött lányomról kapta, kinek bája, csintalan mosolya, jó kedve a borban köszön vissza. Pincészetünk Nektárját Hungaricummá nyilvánították a 2003-as Országos cserszegi borversenyen.