A Chardonnay Franciaországból indult meghódítani a világot, hazája Burgundia. Jó pezsgő alap, ezt köszönheti kemény karakterének, de finom savérzetének. Korai érésű borszőlőfajta, kedvező időjárás esetén már szeptember végén 20-22 cukorfokkal szüretelhető. Reduktív technológiával gyümölcsös bor született, elegáns illattal, játékos savval.
Ha Rozé akkor nyár, ha nyár akkor Rozé! A Rozé egy fiatalos, lendületes életérzést képvisel nem csak hazánkban, hanem szinte az egész világon. A kékfrankos talán az egyik legszebb rozé bort eredményezi átható, rózsaszín színével. A gondosan válogatott szőlőfürtök szüretelése után, gyors darálást és préselést követően a mustot tartályban erjesszük. Fogyasztását jól behűtve ajánljuk akár fröccsként is!
A Nektárt Bakonyi Károlynak és munkatársainak köszönhetjük, akik a „Judit”-ot és a Cserszegi fűszerest keresztezték 1970-ben. Korán érő szőlőfajta, augusztus végén már 18-20 cukorfokkal szüretelhető. Borára a fűszeresség, a muskotályos illat és zamat jellemző. Pincészetünk Nektárját Hungaricummá nyilvánították a 2003-as Országos cserszegi borversenyen.
Boraink spontán erjesztési eljárással készülnek, tápsó és fajélesztő hozzáadása nélkül. Nagyon fontosnak tartjuk a természetességet. A bor összes cukortartalma: 27,6 g/liter.
A Tramini egy igen érzékeny szőlőfajta, így művelése és a bor előállítása is nagy szakértelmet igényel. Nevét a dél-tiroli Traminiről kapta, bár származása a mai napig bizonytalan. Keveset termő, hűvös éghajlatot kedvelő szőlőfajta, érett állapotban bogyói piros színűek. Bora aranysárga, alacsony savtartalmú, egzotikus illatáról és kissé olajos szerkezetéről azonnal felismerhető.
A Tramini Magyarországon elsősorban a Balaton környékén fordul elő. Szőlője élénk piros, bora aranysárga, savai lágyak alkoholtartalma magas. Késői szüretű borunkat
2 évig Mazsola ágyon érleljük. Első év után mikor nyáron kicsit felmelegszik a pince, elforr újra a mazsolaággyal együtt. Páratlan illatával és zamatával igazi fehér bor – különlegesség, amelyből 600 palack készült.
A kékfrankos Magyarország legelterjedtebb szőlőfajtája. E kiváló szőlőfajta eredménye egy bársonyos, gyümölcsös könnyed vörösbor. Hosszú korttyal, finom utó ízekkel. Kóstolva a tipikus, jó minőségű és szépen elkészített borában először cseresznyés, meggyes, szedres jegyek jönnek elő, majd bors, esetleg édesfűszerek vagy csoki. Szeptember végén szüreteljük, nem ritka a 19,5 - 20-as mustfok sem. Hagyományos erjesztéssel készítjük. 10-12 napig kádban héjon áztatjuk 2 óránként keverjük és mikor a törkölykalap a kád alján marad akkor préseljük.
A kékfrankos Magyarország legelterjedtebb szőlőfajtája. E kiváló szőlőfajta eredménye egy bársonyos, gyümölcsös könnyed vörösbor. Hosszú korttyal, finom utó ízekkel. Kóstolva a tipikus, jó minőségű és szépen elkészített borában először cseresznyés, meggyes, szedres jegyek jönnek elő, majd bors, esetleg édesfűszerek vagy csoki. Szeptember végén szüreteljük, nem ritka a 19,5 - 20-as mustfok sem. Hagyományos erjesztéssel készítjük. 10-12 napig kádban héjon áztatjuk 2 óránként keverjük és mikor a törkölykalap a kád alján marad akkor préseljük.